18.5.07

FAREM MÉS I MILLOR

Durant aquests 4 darrers anys les ciutats i pobles del nostre voltant han canviat força; Valls, no tant. El cert, però, és que els canvis son aquí. Ens poden agradar més o menys, però hi son. El que hem de fer és preparar-nos i, sincerament, ens hauríem pogut preparar millor, s’hauria pogut fer més, s’haurien pogut fer les coses d’una manera més adequada.


Aquests canvis estan relacionats amb el creixement de la nostra pròpia ciutat. Creixement urbanístic, però també demogràfic amb un ventall més ampli de noves realitats socials i culturals. Quan una ciutat es transforma d’una manera tan accelerada (fenòmen que és comú a la majoria de ciutats similars a la nostra), és l’Ajuntament qui ha de liderar aquesta transformació.

Cal tenir clar quin model de ciutat volem, però cal saber generar recursos més enllà d’aquells de caire estrictament fiscal. Us posaré un exemple: en situacions com aquesta, és on es fa imprescindible una bona sintonia entre les diferents administracions.

El cert, però, és que sembla com si en aquests darrers quatre anys no haguéssim sabut ben bé on érem: les noves realitats, les noves oportunitats, les noves de demandes socials. En canvi, Valls, no hi compta tant com podria, no compta prou en el context del Camp de Tarragona, quan tenia l’oportunitat de fer-ho.

Amb les noves comunicacions que obre la Generalitat i l’Estat, la ruta del Cister, els nous polígons a Montblanc i l’Espluga de Francolí.., sembla com si entre el dinamisme de la costa i de Reus, i les noves activitats a la Conca de Barberà, nosaltres ens quedéssim sols sense saber on hem d’anar. Som al mig i qualsevol diria que no volem aprofitar-ho.


Ens cal amb urgència una reflexió per aprofitar molt més les oportunitats, saber com orientem el nostre creixement. Perquè d'oportunitats, en tenim molt bones. Nosaltres, els socialistes ho farem.

De vegades em pregunto si és Valls la “ ciutat pendent “. Hi ha tantes coses que hauríem pogut fer durant aquests darrers quatre anys: l'aparcament de camions, la llei de barris, la nova biblioteca, un nou pavelló esportiu, la caserna dels mossos d'esquadra, un nou parc de bombers, etc.

Estic convençuda que amb els socialistes al govern, Valls i els vallencs en sortirant guanyant, nosaltres ho podem fer millor. Nosaltres ho farem més i millor, perquè tenim el millor equip. L'equip més ben preparat i amb més il·lusió en treballar per la nostra ciutat.