21.5.07

COMUNICAT DEL PSC DE VALLS

El passat divendres dia 18 de maig, els mitjans de comunicació locals i comarcals publicaven una notícia sobre la postura de l’Ajuntament de Valls vers la Plataforma de la Vall del Francolí.

Tots ells, asseguraven que l’Ajuntament de Valls acusava aquesta entitat de difondre informació falsa i recollien, d’una manera genèrica, tota una sèrie de declaracions fetes per Dolors Batalla, en nom del consistori vallenc, extraordinàriament dures.

Davant això, des del Partit dels Socialistes dels Catalunya de Valls, volem exposar el següent:

1. Ni Dolors Batalla ni cap membre del govern municipal van parlar, abans de pronunciar-se sobre aquesta qüestió, amb cap membre del PSC de Valls.

2. Segons ens han informat, aquestes declaracions les va fer Dolors Batalla davant la premsa acompanyada únicament per membres del seu partit (CiU).

3. El PSC de Valls considera inapropiat que, davant situacions de conflicte, CiU parli en nom de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Valls, quan, com és ben sabut, en ocasions més agraïdes ho fa només en nom propi o de l’equip de govern.

4. En relació al traçat de l’autovia, el PSC de Valls té una postura pròpia ja coneguda. En cap cas, però, ha fet ni vol fer servir l’insult per a defensar-la.

5. El PSC de Valls, com a partit democràtic, manifesta el seu respecte i legitimitat envers la Plataforma de la Vall del Francolí, com a entitat que defensa pacíficament determinats plantejaments i idees.

6. El PSC de Valls vol deixar clar que Dolors Batalla solament pot fer declaracions en nom del govern de Valls i de CiU i mai en nom de tot el consistori.

7. Dolors Batalla hauria de tenir la valentia política de fer front als conflictes que se li plantegen assumint el seu paper de principal responsable del govern municipal, i no fer servir el nom de l’Ajuntament de Valls, que engloba tots els grups, per a repartir un possible desgast electoral.


8. Per últim, i en contra de la informació difosa a través dels mitjans de comunicació, així com de la publicitat institucional publicada en alguns d’aquests mitjans (pagada amb diners públics), l’Ajuntament de Valls no acusa cap entitat d’actuar de mala fe falsejant documents i plànols; les acusacions les fa, en tot cas, Dolors Batalla i el seu govern.

Valls, 20 de maig de 2007