13.4.07

NOUS TEMPS

Vivim en un món, en una societat, on tot canvia molt ràpidament i que cada vegada és més complexa. Les tecnologies de la informació i la comunicació ens han canviat la vida a tots; el creixement urbanístic està arribant a Valls i, cada dia que passa, la composició de la nostra societat és més diversa. Només cal passejar pels carrers de la nostra ciutat per comprovar-ho.

Són nous temps. Són temps de canvis en que cal que els governs sàpiguen, primer, identificar aquests nous reptes i, segon, donar respostes clares per tal de convertir els reptes en oportunitats.

Valls no és la ciutat de fa 8 o 10 anys i, per tant, hem de repensar-nos de nou i obrir les finestres de la política per a què les persones pensin, estudiïn, discuteixin, comparin, proposin i (naturalment) decideixin.

Alguns polítics no es refien dels ciutadans. I, sovint, els ciutadans no es refien dels polítics. I, aquest, no és el millor escenari per afavorir un canvi de model, que passi de la jerarquia piramidal a l'estructura en xarxa. Si només ens omplim la boca de paraules com ara “participació” i no generem mecanismes que permetin la implicació de l’anomenada majoria silenciosa en el procés de decisions polítiques (estudi, discussió, debat, elecció) podem, aleshores, parlar realment de participació?

Els vallencs i vallenques participaran de forma activa en les properes eleccions votant un candidat o una candidata, un equip i un programa. Promeses i paraules que s’hauran de valorar en la seva justa mesura. Els socialistes fa anys que hem demostrat el nostre tarannà i el nostre compromís amb totes i cadascuna de les persones que viuen a Valls. Tenim experiència demostrada de govern a tots els nivells i tenim, a Valls, un equip preparat per governar, amb ganes i amb capacitat. Per això, confiar en l'equip del PSC és fer front amb garanties a aquests nous temps per a Valls i els seus reptes.