20.4.07

COMPROMISOS

El programa de govern dels socialistes vallencs de cara a les properes eleccions municipals del mes de maig es basa en quatre eixos: convivència i cohesió, seguretat i civisme, desenvolupament sostenible i un ajuntament obert i compromès. Tot un seguit de compromisos amb els vallencs i vallenques per tal d’impulsar la convivència, la qualitat de vida i les oportunitats a Valls.

Els socialistes entenem la convivència com la capacitat de fer de Valls i dels seus espasis públics un lloc de trobada, segur i respectuós. Segons la meva opinió, la seguretat es basa en el respecte per la llibertat individual i col·lectiva. Sense seguretat no hi ha convivència possible i, aquesta, no tan sols es garanteix amb efectius policials. Son essencials les polítiques socials, d’educació, culturals, d’integració i mediació i urbanístiques. Cal un enfocament de caràcter integral i transversal per tal de garantir la convivència i la cohesió social.

I, això, ha de ser així en una ciutat que ha d’esdevenir referent al Camp de Tarragona en qualitat de vida i en oportunitats. L’esport, per exemple, es un factor que incideix directament en la qualitat de vida. Valls compta amb un potent teixit associatiu que impulsa nombroses activitats que, malauradament, no compten amb les instal·lacions esportives més adients.

D'altra banda, no hi ha dubte que viure en una ciutat que s'hi troba en un estat d’embús permanent genera estrès i mal humor. A més, això és indicatiu que no s’han fet les coses ben fetes, pel que fa a l disseny de la circulació. Per això insistim en un Pla de mobilitat per Valls, que ha de fer possible la convivència entre els vehicles i els vianants. Els carrers han d’esdevenir uns espais de comunicació, però també de convivència. Hem de poder gaudir dels nostres carrers i places.

I, finalment, per nosaltres, els homes i dones socialistes, parlar d’oportunitats és parlar d'accés a l’habitatge, com també ho és parlar d’educació, des de l’escola bressol a la secundària. Sense obviar el nostre compromís en fer de Valls la seu d’un centre integral de formació ocupacional. Un centre que integrarà els tres subsistemes de formació per al treball, els cicles formatius —formació reglada—, la formació ocupacional adreçada a les persones en atur i la formació contínua adreçada als treballadors en actiu.