4.8.07

FIRAGOST

Un any més Firagost ha estat un èxit. La Fira-Exposició del Camp Català ha comptat amb una amplia representació de productes del camp: fruites, verdures, fruits secs, vins, caves, olis, mel, eines i maquinaria del camp, animals, a més d’altres productes que han esdevingut clàssics en aquesta cita estival anual. Els més de tres-cents cinquanta expositors són la constatació més clara de la vitalitat d’aquest esdeveniment que aplega cada anys milers i milers de visitants.

Aquesta fira, que arrenca del tradicional mercat vallenc setmanal del dimecres, s’ha convertit en un referent, a les nostres comarques i més enllà, com aparador divulgador de productes relacionats amb l’agricultura, l’horticultura i la jardineria. Compta a més, amb un important reguitzell d’activitats complementaries que la doten d’un atractiu suplementari, concursos, des de cambrers i trineus a portadors de saques d’avellanes i tast de vins i caves; activitats de divulgació agrícola; actes lúdics, concerts i cercaviles; el mercat del tracte, amb bestiar cavallar i mular i molts més.

Aquest any, la 53a edició de la fira per excel·lència del camp català, s’iniciava oficialment dimarts a la tarda amb l’acte d’inauguració presidit pel Vicepresident del Govern de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ens va fer un repàs de les seves vivències personals relacionades amb el Firagost i del paper de la nostra fira dins d’aquest mon globalitzat. Ara bé, l’ activitat s’iniciava molt abans, a les deu del mati de dimarts tot estava a punt i en dansa, amb l’obertura de totes les parades . Els visitants omplien de gom a gom els carrers de Valls, més d’un kilòmetre i mig d’activitat i de bullici durant els dos dies en que la nostra ciutat ha estat, un cop més, referent del mon agrícola i també de feina ben feta.

Amb la l’actuació castellera de les dues colles vallenques, dimecres al vespre, es clausurava un any més Firagost i vull aprofitat aquesta tribuna per felicitar a l’organització perquè ha sabut mantenir, i de ben segur continuarà fent-ho, Firagost com a capdavantera de les fires agrícoles del nostre país, tot adaptant-la als canvis i a les noves demandes del públic i del sector desprès de 53 edicions.