22.6.07

ELS NOUS AJUNTAMENTS (II)

La setmana passada en aquestes mateixes pàgines parlava dels pactes post-electorals i acabava el meu article fent una al·lusió a alguns municipis de la nostra comarca on el futur govern per als propers quatre anys restava pendent de possibles pactes.

Aquestos municipis eren Aiguamúrcia, Puigpelat, Querol i Valls. En tots quatre -potser amb l’ única excepció de Valls- el resultat era força incert, especialment perquè els possibles majories eren diverses.

Tant a Aiguamúrcia com a Puigpelat l’escenari resultant de les eleccions és força novedós. Fruit de la presència al consistori de nous partits i de nous grups municipals a hom li era força difícil, a priori, albirar quin govern tindria el seu poble.

Altra cosa era Valls i fins hi tot -amb certes reserves-Querol. Perquè aquests municipis amb anterioritat havien tingut governs de pacte amb partits i/o persones que continuaven en actiu.

Doncs, coses de la política, fou a Valls on va saltar la sorpresa quan Dolors Batalla fou investida per segona vegada, alcaldessa amb minoria i amb tan sols els vots dels seus 10 regidors. La resta varem votar al nostre candidat.

Pel que fa als altres municipis, a Querol repeteix un govern basat en la confiança entre dues persones, a Puigpelat continua un govern de CiU amb el recolzament d’una candidatura independent i a Aiguamúrcia, potser la segona sorpresa del dia, el PSC decideix pactar amb CiU i comença el mandat com a alcalde, l’actual President del Consell Comarcal.

Permeteu-me que acabi parlant de Valls i de la percepció que denim des del Grup Municipal Socialista del moment actual. La millor manera de fer-ho és valorar la intervenció dels diferents grups i especialment la de la Sra. Batalla en el Plenari de constitució del nou ajuntament. Fou una intervenció difícil de qualificar, light o de tràmit podríem dir, on va fer una declaració de bona voluntat i de reptes –pocs- de futur. De fet és el que tocava amb un govern en minoria.

Des del grup socialista varem oferir i oferim lleialtat institucional a la màxima autoritat de la ciutat i li demanem que l’exerceixi amb equitat, sense dividir, sense diferencies i sumant. I això es fa practicant el consens i el diàleg tant dins l’Ajuntament com fora.

També, no podria ser d’una altra manera en un partit, com el socialista,que ha governat i de ben segur tornarà a governar la nostra ciutat, li oferim responsabilitat. Perquè estem segurs que serà a través de l’exercici d’aquesta per part de tots i totes, que trobarem punts d’encontre més enllà de les diferencies, d’altra banda normals, entre govern i oposició.

Tot i les posicions diferenciades en determinades qüestions, nosaltres estem i estarem per fer allò al que ens hem compromès davant la ciutadania i sobretot davant els nostres electors: transformar i fer avançar de manera sostenible la nostra ciutat per fer-la més justa, més solidaria i capdavantera en les potencialitats estem convençuts que tenim.