5.5.07

ELS SOCIALISTES AMB EL JOVENT DE VALLS

L’escenari electoral que marquen les properes eleccions municipals del proper dia 27 d’aquest mes fa que des dels diferents partits polítics fem un esforç en fer arribar a la ciutadania les nostres propostes electorals.

Les darreres setmanes he parlat des d’aquestes pàgines dels diferents compromisos dels socialistes amb els vallencs i les vallenques. He tingut l’oportunitat de parlar de mobilitat, de salut, d’educació, de cultura, d’habitatge, de civisme i convivència, i de fiscalitat.

Un dels nostres compromisos és el de construir 500 habitatges socials durant la propera legislatura. Una mesura pensada per a que es beneficiïn tots els vallencs i vallenques, però, especialment, els més joves. Quan parlem d'impostos, els socialistes de Valls assumim seriosament, i així ho farem, abaixar en un 50% tot el que l'actual govern ha pujat en aquests darrers quatre anys. Treballarem en l'eliminació de les barreres arquitectòniques de la ciutat i combatrem qualsevol circumstància o situació de discriminació o exclusió social. Desenvoluparem el Pla de Millora Urbana de Valls i totes les nostres actuacions es faran pensant en el conjunt de tots els barris de la ciutat.

Aquests són uns pocs exemples, però, avui, vull parlar des d’una perspectiva diferent, Ara vull parlar dels nostres joves. Avui divendres tindré l’oportunitat de trobar-me amb una trentena de joves en un sopar col·loqui i parlar amb ells de les seves preocupacions, dels seus neguits, de les seves dificultats diàries, de les seves incerteses de futur.

Segur que parlarem de l’accés a l’habitatge i de com concretem els nostre compromís de construir a Valls els 500 habitatges protegits dels quals abans parlava; i de la creació, conjuntament amb el govern de la Generalitat, de la borsa d’habitatge jove, de les dificultats d’emancipació, del treball precari, de la manca d’oferta de lleure i d’oci, de la programació cultural, de l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació; i el nostre compromís de crear nous punts d’accés a la xarxa a centres cívics i locals d’entitats i associacions. També de crear punts de connexió WI-FI a la ciutat assolint un ràtio d’un punt de connexió per cada mil habitants. Segurament, també parlarem de cooperació internacional, arribant en 8 anys a destinar el 0,7 dels ingressos de l’Ajuntament a aquests tipus de programes. Parlarem del medi ambient i de l’elaboració de l’Agenda 21 de la ciutat i de l’estalvi energètic.

El PSC i jo, com a la seva candidata a l'Alcaldia de Valls, creiem en els joves i ho demostrem. Per això la nostra candidatura hi compta amb una important representació. Els joves vallencs són compromesos. Els nostres nois i les nostres noies tenen empenta i ganes de fer més per la seva ciutat. I, Valls, no pot renunciar a un valor tan important. Per això, jo, compto amb ells i elles.