4.4.07

PSC: UN PARTIT RESPONSABLE, UN PARTIT DE GOVERN

Ara, ja a les acaballes d'aquesta legislatura municipal, des del PSC mirem enrere i fem balanç. I no negarem pas que hem desenvolupat el nostre paper d'oposició amb fermesa. Hem fiscalitzat durant quatre anys l'acció del govern de la ciutat sense descans, però amb lleialtat, denunciant tot allò que hem trobat injust i perjudicial per al conjunt de la ciutadania.

Per això ens hem mostrat especialment crítics amb com s'ha portat la gestió de l'aparcament del Pati i, especialment, la derivada d’una concessió de serveis públics fins a 40 anys a una empresa privada. De la mateixa manera, hem mostrat la nostra disconformitat a la cessió a un empresari, absolutament de franc, d'un espai de la ciutat com és la sala Kursaal.

Tampoc no hem estat d'acord en l'aprovació d'uns pressupostos que cada any han sigut menys socials i solidaris, i que destinaven autèntiques fortunes a fer estudis i enquestes de satisfacció.

Allà on ens hem mostrat més bel·ligerants ha estat en la injustificada pujada d'impostos. A Valls, avui, paguem un 50% més d'impostos que abans que Dolors Batalla arribés a l'Alcaldia: una autèntica barbaritat. I encara podríem parlar del caos circulatori que ens deixen i de la deficient gestió política en matèria de seguretat o de neteja.

Des del PSC, però, hem fet alguna cosa més que no només dir què és allò que no ens agrada. Hem presentat projectes i propostes contínuament, en un nombre que han arribat a doblar, amb escreix, les propostes presentades per CiU quan aquest partit era a l'oposició. No obstant, també hem de reconèixer que és possible que no sempre aquestes propostes han estat degudament conegudes per la ciutadania.

El PSC de Valls ha proposat iniciatives de diversa índole. Per exemple, en els primers sis mesos de legislatura, vam promoure l'adhesió de Valls al Fòrum de les Cultures. El mateix any, vam presentar a aprovació una resolució en contra del transvasament del riu Ebre. I també va ser el PSC qui va presentar una moció demanant a RENFE la millora del servei ferroviari a la ciutat de Valls.

Certament, on el PSC de Valls ha estat més actiu, ha estat en el treball de propostes relacionades amb la nostra ciutat. Per això vam presentar una excel·lent proposta per actuar en contra de la violència de gènere a Valls (que, per cert, Batalla va tombar). També vam presentar una proposta de treball per acollir-nos a les subvencions de la Llei de barris (el govern la va votar en contra i Valls va perdre, en dos exercicis consecutius, la possibilitat de rebre subvencions per al Barri Antic).

També vam ser el primer grup polític en prendre posició en defensa de l'escola Enxaneta. En l'àmbit sanitari, si Valls avui té un centre de diàlisi és precisament gràcies a la proposta presentada pel grup municipal socialista l'octubre del 2005. També hem presentat mocions relacionades amb l'habitatge social i d'altres que han tingut un desenllaç curiós, com la petició del PSC de redefinir, per motius de seguretat, els aparcaments de l'avinguda del Fornàs (passant de bateria a filera). El govern va votar en contra tot i que, la setmana següent, posava en pràctica la proposta socialista.

Des del PSC de Valls també vam proposar, entre d'altres qüestions: el consum per part de l'Ajuntament de productes etiquetats en català, l’aplicació de la Llei de política lingüística en els retols de les botigues, la supressió de les barreres arquitectòniques en els espais públics (el govern va vetar la proposta), una iniciativa de pressupostos participatius, la facilitació de dispositius d'estalvi d'aigua a les llars vallenques. Això, són només, un petit exemple de propostes presentades pel Grup Municipal del PSC. Unes propostes que, en la seva majoria, no han prosperat a causa del vot contrari del govern.

Ara, la ciutadania, tindrà en breu l’oportunitat de decidir què vol per a Valls. Per això cal que sàpiga que donar suport al PSC és donar suport a un partit seriós i responsable amb capacitat i vocació de govern. Sens dubte, a Valls li cal un canvi en les maneres de fer i en la gestió política. Un canvi que el farem entre tots. Perquè, amb el canvi, guanyarà Valls.

Grup Municipal del PSC de Valls

Article publicat al butlletí municipal del mes d'abril

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Núria:

No la podre votar perquè sóc de Rodonyà però desitjo que vostè sigui alcaldesa de Valls per tal de que, de nou, retornin les polítiques d'esquerres a la capital de la meva comarca. I tant de bò que també hi hagin polítiques d'esquerres arreu dels pobles de Catalunya (incloent els pobles de l'Alt Camp, evidentment).

Jordi