27.4.07

LA CASA DE LA VILA

L’Ajuntament i el govern municipal, són quelcom més que gestors, han de ser agents actius en la dinàmica vital de la pròpia ciutat de Valls. El govern de la ciutat ha de ser proactiu promovent les relacions de confiança entre els governants i els ciutadans i entre els mateixos ciutadans. Relacions basades en el diàleg i el respecte a la diferència.

El govern de la ciutat és qui té la responsabilitat sobre l’espai públic i és l’àmbit urbà comú de convivència on es manifesten els reptes i les oportunitats, i on es troben tots els vallencs i on també hem de garantir l’exercici dels drets i deures de tots.

Amb el PSC al govern municipal i assumint personalment la responsabilitat de l'Alcaldia, vull avançar el nostre ferm compromís de promoure l’aportació, des dels diferents sectors ciutadans, de diferents punts de vista i de suggeriments per afavorir la construcció d’un projecte de convivència comú i en positiu.

Els socialistes apostem per ciutadans i ciutadanes actius, compromesos amb el seu entorn: el seu carrer, la seva plaça, el seu barri. Valls necessita del parer de tots, de ciutadans crítics i exigents amb la nostra tasca política. I el nostres compromís és que davant es trobaran un govern que els escoltarà; a tots. Independentment del seu origen, de la seva cultura, del seu barri de procedència, o, si és el cas, de la seva filiació política. Perquè els socialistes, des del govern de la ciutat, escoltarem, prendrem decisions i donarem comptes davant tothom.

És per tot plegat que, si els vallencs i vallenques em fan confiança, vull anunciar la creació immediata del Consell de la Ciutat. Els homes i dones socialistes estem convençuts que la base del municipalisme és la proximitat i la participació No en va formem part d’un partit bàsicament municipal perquè avui tres de cada quatre catalans tenen un alcalde o alcaldessa socialista al nostre país.

El Consell de Ciutat ha de ser un espai de participació directa d’entitats, assiciacions i ciutadans a títol individual, ha d’esdevenir un òrgan consultiu per a la presa de decisions “de ciutat”, decisions de transcendència per al nostre futur. Cal crear i potenciar espais de participació reals on tothom s’hi senti representat: els joves en tant que portadors de canvis socials, les dones que viuen de manera molt directa i en primera persona les dificultats de conciliar feina, família i vida personal, o també aquelles persones que viuen a barris on es produeixen importants canvis poblacionals.

Aquests és un exemple de com creiem que s’ha de treballar des del govern de la nostra ciutat, des de la proximitat amb les persones. Amb els socialistes, el nostre Ajuntament serà allò que mai no havia hagut de deixar de ser: un ajuntament obert i sempre al servei d'una ciutat compromesa. Dit d'una altra manera: la Casa de la Vila.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Confío en tí y espero que con mi voto se haga realidad la transformación definitiva de Valls como ciudad digna y acogedora. No me defraudes.